Pepperfield

Toelichting op de overname door Blue Wave Hosting

Op 18 april 2023 is het bedrijf Pepperfield failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. Blue Wave Hosting heeft een aantal bedrijfsactiviteiten overgenomen. Blue Wave Hosting is een zusterorganisatie van Lead Today, een bureau met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van webontwikkeling, hosting en online marketing. Blue Wave Hosting heeft de overname gedaan om de continuïteit van de webhosting activiteiten te kunnen waarborgen voor alle klanten van Pepperfield.

De maanden mei & juni zullen in het teken staan van het voortzetten van de dienstverlening, zodat zo min mogelijk klanten problemen zullen ervaren vanwege het faillissement. We gaan alle servers en domeinregistraties in beheer nemen, zodat alle websites, webshops en domeinnamen in de lucht blijven. Dat is de belangrijkste eerste stap. Vervolgens gaan we ook meteen alle noodzakelijke updates en upgrades doorvoeren, om een verbeterde continuïteit en betrouwbaarheid te kunnen bieden. Vanaf begin juli verwachten we volledig operationeel te zijn qua dienstverlening en support.

We zijn momenteel nog heel beperkt beschikbaar voor supportvragen, omdat onze focus in eerste instantie ligt op het continueren van de lopende diensten. Heb je een vraag met spoed, dan kun je die hier indienen.

Blue Wave Hosting heeft de activiteiten nagenoeg zonder overdracht overgenomen. We beschikken daarom mogelijk niet (altijd) over een compleet beeld van alle lopende dienstverlening. Uiteraard gaan we hard aan de slag om daar in de komende weken en maanden verandering in te brengen. Mogelijk vragen we daarom ook wat aanvullende informatie bij je op. We vragen om je geduld en begrip terwijl we ons best doen om de dienstverlening voor iedereen zo goed mogelijk voort te zetten. Helemaal blanco beginnen we gelukkig zeker niet, we hebben in de afgelopen twee jaren al veel ervaring opgedaan met het BratCMS vanwege tientallen overlappende klanten.

Hoe graag we ook zouden willen, dat kunnen we op dit moment nog niet garanderen. We beschikken nog niet over alle informatie die daarvoor nodig is. Wel is het onze verwachting dat we alle dienstverlening netjes kunnen doorzetten, op een kwalitatieve en betrouwbare manier. Mogelijk gaan we situaties tegenkomen waarin we die mogelijkheid niet volledig hebben. In die gevallen nemen we persoonlijk contact op.

Dat is absoluut de bedoeling! Ervaar je hier toch problemen mee, neem dan meteen contact met ons op. We zoeken dan zo snel mogelijk gezamenlijk naar een oplossing.

Helaas is dat op dit moment nog niet altijd mogelijk. Blue Wave Hosting heeft alleen de webhosting en domeinnaam activiteiten overgenomen. Voor een groot aantal klanten omvat dat ook het ‘BratCMS’. In de komende twee maanden gaan we op zoek naar een oplossing op het gebied van webontwikkeling in combinatie met dit CMS systeem. We begrijpen volledig dat de websites verder doorontwikkeld moeten worden en dat daar verzoeken voor zullen komen. Vanwege het maatwerk karakter van het ‘BratCMS’ is dat niet eenvoudig mogelijk zonder specifieke kennis. Zodra we een oplossing hebben gevonden om webontwikkeling te kunnen gaan aanbieden communiceren we daar meteen over. Verzoeken op het gebied van het aanpassen of herontwikkelen van websites in WordPress kunnen we wel al eerder in behandeling nemen.

Allereerst hopen we natuurlijk dat je klant bij ons blijft en komen we graag met je in contact. Als je website gebaseerd is op het BratCMS dan is de overgang sowieso lastig, we informeren je graag over de (on)mogelijkheden op dat gebied.

Blue Wave Hosting heeft Cayenne niet overgenomen. We gaan dus geen websites migreren naar dit nieuwe CMS-systeem. Onze focus komt te liggen op het actualiseren en stabiliseren van BratCMS, zodat dat systeem weer naar tevredenheid gebruikt kan worden. Hierover informeren we onze klanten op een later moment.

Helaas kunnen wij geen vragen beantwoorden over het faillissement van Pepperfield. Heb je vragen over bijvoorbeeld openstaande werkzaamheden of vooruitbetaalde kosten? Of ben je leverancier en heb je vragen? Neem dan contact op met de curator.